Prøv ­høstrøyene ­i ­Tydalsfjellene

- Nå på høsten er røya mer aggressiv og lettlurt

Prøv det gode fisket etter røye rundt det ikoniske fjellmassivet Sylan og Skardsfjella, helt i grensetraktene mot Sverige. Dette er på mange måter indrefileten i Trøndelags ellers så flotte natur. Fjellvannene i Tydal er kjent for sine røyer som mesker seg med krepsdyr.

I alt fins omkring 540 vann innenfor Tydals grenser og mange av disse byr på fjellfiske i ordets rette forstand. Vi snakker her om vann som du pakker fjellsko, telt og fiskestang, for å oppleve det gode fisket i – og fjellets ro. De fleste fiskevann i Tydal har blandede bestander av ørret og røye, men i høyfjellet er det for det meste røya som dominerer.

Foto Cato Bekkevold

Fisket etter røya kan gjerne være litt utfordrende. Men nå som høsten er i gang, vanntemperaturen går ned og fisken blir mer aggressiv og lettlurt er det likevel godt håp.

Røya er kjent for å la seg lokke av fargerik redskap. Men også kobber- og rødfargede sluker som spesial, salamander eller Møresilda fungere godt ved fisket etter de rødfargede torpedoene. Opplever du at de bare følger etter og ikke vil ta – prøv å fest litt mark på kroken eller ha en markkrok eller flue hengende 10-20 cm bak sluken.

Små spinnere eller mark med en blink i forkant kan også fungere. Markdrag kan være effektivt om du har båt. Og ellers fluefiske om forholdene skulle være ypperlige og fisken er innen rekkevidde.

Fiskekort

Tydalskortet er et felleskort som dekker alle 7 fiskeområder i kommunen. Vær oppmerksom på at det er områder som ikke omfattes av fiskekortet. Mer informasjon finner du her

Powered by Labrador CMS